Slovenian (SI)English (United Kingdom)

 Podbrdo Trail Running Festival

     grb-tolmin          Občina Bohin       grb-cerkno       Občina Železniki       grb-poljane-gorenja-vas-small   
popkoresa

Podbrdo - Slovenija, 16.6. - 18.6.2023


Zgodovina

Do otvoritve festivala

facebook

PrijavaGT profil in podatki
 
Start: Podbrdo (520 m nadmorske višine)
 
Cilj: Podbrdo (520 m nadmorske višine)
 
Dolžina: 12 km, s skupno višinsko razliko 800 m vzponov in spustov
 
 
 
Opis proge:

Tekmovalci tečejo po »mulatierah« in planinskih poteh, ki jih vodijo iz Podbrda, na Petrovo Brdo, do Robarjevega griča in nazaj v Podbrdo.

Štart je v Podbrdu pri spomeniku, priročno je parkirati na železniški postaji in nato teči proti cerkvi. Pri cerkvi zavijemo levo, kjer je tudi oznaka trase GM4O. Tem oznakam sledimo skoraj do petega kilometra. Tam se v levem 180° ovinku nahaja ostanek kasarne. Za tem ovinkom po približno 400 metrih ostro zavijemo desno in se nato držimo leve. Po nekje 200 metrih pridemo na planinsko pot za na Črno prst in staro progo GM4O (Petrovo Brdo - Petrovo Brdo 35km). Tu zavijemo desno po klancu navzdol. Od tu naprej ni kaj dosti možnosti za zgrešiti, je pa treba kolena šparat. Spust je kar neusmiljen. Ko prispemo na Petrovo Brdo prečkamo most nad glavno cesto in sledimo planinskim oznakam za na Porezen. Od začetka tečemo po asfaltni cesti v klanec. Vmes skrenemo desno na planinsko pot, ki se čez nekaj časa zopet prikluči na asfalt. Naslednja odcep planinske poti pa nas vodi do makedamske ceste na kater MORAMO zaviti desno in NE nadaljevati po stopnicah na Porezen. Tu je ena lepših razglednih točk, tako da si lahko vzamete trenutek oddiha. Nadaljujemo po makedamski cesti kakšen kilometer, kjer zopet sledimo oznakam GM4O se pravi levo v klanec. Da smo na pravi poti bi kmalu morali zagledati na levi betonski vhod v bunker. Čez dobrih 100 metrov bodite pozorni na železni drog ovit z bodečo žico na levi strani. Če želite edinsten pogled na Podbrdo in cilj zavite po potki na levo in čez nekaj metrov boste ozrli kasarno, ki se skriva za hribom ter razgledno točko. V vsakem primeru od bodeče žice vodi pot desno direktno v <strong

 
Okrepčevalnice: Na progi so razporejene 3 okrepčevalnice, na katerih tekmovalci dobijo vodo, cedevito in energijski napitek (isostar), ter ena vodna postaja. V cilju je še dodatna okrepčevalnica s pijačo (voda, čaj, cedevita) in sadno kupo.

 

 

 

Trimcek profil

 

Proga gearth1

 

 

                           grb-tolmin          Občina Bohin       grb-cerkno       Občina Železniki       grb-poljane-gorenja-vas-small